O víkendu spolu…

V pátek 15. září se děti z 5. A ze Základní školy Valtická, budova Pavlovská, sešly na mikulovském nádraží, odkud se vydaly se svou paní učitelkou a paní zástupkyní na víkendový pobyt do Březí.

Místní obec dětem umožnila přespat ve společenské místnosti bývalých kasáren. Po příjezdu se děti ubytovaly a vypravily se na soukromou zahradu, kde si opekly špekáčky, zahrály si hry, zaskákaly na trampolíně, potěšily se s domácími zvířátky a na závěr si zazpívaly s paní vychovatelkou, která za nimi také přijela a doprovodila je na kytaru.

V sobotu byl naplánovaný výlet na nedaleký Liščí kopec, ale brzy nad ránem sprchlo a terén byl příliš mokrý. Obec Březí byla opět velmi vstřícná a umožnila dětem přístup do sportovní haly, kde si mohly celé dopoledne zkoušet pohybové aktivity. Po vydatném sportování se všichni odebrali do místního hostince U Ciboušů, kde měli objednané menu a pochutnali si na opékaných bramborech a smažených kuřecích kouscích. Pak už jen zbývalo se sbalit, nasednout na vlak a vrátit se zpět do Mikulova na nádraží. Tam už na děti čekali rozzáření rodiče.

Společný víkend byl sice krátký, plný zajímavých činností a hlavně děti spolu strávily mimoškolní čas, který jim prospěl při startu do nového školního roku.

Velké díky patří obci Březí, rodičům, dětem a také všem zúčastněným, kteří tuto akci podpořili…

Markéta Johnová

adaptak

 

P9150652

 

P9150600