Výlet do Praha

Ve dnech 4. až 6. září se naše třídy 4. A a 8.0 zúčastnily 3denní školní akce s názvem Historicko-kulturně-politická Praha.

V první den exkurze jsme navštívili Senát, kde jsme si za doprovodu průvodkyně prohlédli nejenom jednací místnost, ale prošli jsme i mnoho různých místností a dozvěděli se spoustu zajímavostí z minulosti celého komplexu.
Následovala prohlídka Národního divadla, která byla pro všechny nejenom poučná a zajímavá, ale i poutavá a oku lahodící. Měli jsme dokonce možnost dostat se přímo na střechu divadla, což byl pro mnohé velký zážitek.

Druhý den následovala prohlídka města Prahy a jejích zajímavých míst a památek s průvodcem, který se nám nepřetržitě věnoval něco přes dvě hodiny a řekl nám mnoho zajímavostí ohledně historie hlavního města. Po prohlídce jsme se přesunuli na jednání Poslanecké sněmovny, kde jsme ovšem nestrávili příliš mnoho času a přesunuli se rovnou k poslednímu bodu programu, což byla prohlídka památek kolem Pražského hradu, u kterých měla většina z nás navíc přichystáno i několik referátů.

Anna Dohnalíková, 4.A

praha