Kurz Sommelier Junior

Po vzájemné dohodě jsme zahájili spolupráci s Národním vinařským centrem Valtice. Jedná se o nabídku ředitele NVC Ing. Pavla Kršky umožnit vybraným žákům absolvovat některé odborné kurzy podle aktuálního rozpisu, a to zdarma, za což moc děkujeme.

Na konci školního roku 2016/2017 jsme této možnosti využili a přihlásili do kurzu Sommelier Junior dvě žákyně z oboru Hotelnictví.

Michaela Hájková a Veronika Pražáková věnovaly část svých prázdnin přípravě na on-line testy odborných znalostí (e-learningová část) a teprve po jejich úspěšném dokončení mohly absolvovat dva dny praktické části, konkrétně 27. a 28. července 2017. V závěru celého kurzu bylo nutné napsat odborný test a splnit tak jeho stanovené podmínky a také předvést, jakým způsobem se nabízí víno hostům v restauraci. Získaná osvědčení jsou důkazem, že kurz obě děvčata absolvovala úspěšně.

Kurzem provázel doc. Ing. Josef Balík, Ph.D., vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici a určitě všem známý someliér Libor Nazarčuk – viceprezident Asociace sommelierů ČR.

GSS Mikulov

somelier