I studenti chtějí volit

Celorepublikový projekt Studentské volby 2017, který pořádala společnost Člověk v tísni – program Jeden svět na školách, proběhl na středních školách ve dnech 3. a 4. října v souvislosti s konáním voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Voleb "nanečisto" se zúčastnilo celkem 281 škol. Studenti  odevzdali celkem 40 068 platných hlasovacích lístků.

Do tohoto projektu se zapojilo i Gymnázium a střední odborná škola, Mikulov. Než se ale studenti společenského semináře mohli posadit do židlí volební komise, čekala je ještě velká spousta práce. Velkou pomocí jim byla i jejich vyučující PaedDr.  Dobroslava Bartálová a vedení školy. Bylo potřeba zajistit volební místnost. Tady se škole osvědčila spolupráce s radnicí města Mikulova, které zapůjčilo odpovídající vybavení.

Den před volbami bylo nutno „postavit“ volební místnost tak, aby vyhovovala požadavkům projektu. Pak už jen stačilo, aby zasedla komise. Volit mohli studenti, kteří dovršili 15 let. Na naší škole hlasovalo 201 studentů maturitních oborů, účast ve volbách byla 77,61%. Podrobné výsledky jsou zveřejněny na nástěnce školy u vchodu z ulice Komenského 7. Celorepublikové výsledky pak na stránkách společnosti Člověk v tísni – program Jeden svět na školách www.jsns.cz/volby.

Studenti semináře Společenských věd, GSS Mikulov

volby

DSC 0740 2 min