Rodilý mluvčí na ZŠ Valtické

Od začátku tohoto školního roku působí na naší škole nový pan učitel z Velké Británie. Jmenuje se Bradley Dean White, ale všichni mu říkáme Brad. Třiačtyřicetiletý rodák z Londýna učí u nás, jak jinak, anglický jazyk a vede také kroužek angličtiny na budově na Pavlovské.

Jsme velmi rádi, že ho u nás máme. Učí všechny žáky na druhém stupni a postupně se seznamuje s prací učitele na plný úvazek. Původně ale k učitelství netíhnul, je vyučeným krejčím, a ne ledajakým! Ve své domovině šil kostýmy pro divadelní hry a filmy, kromě jiného i pro slavného Jokera ve filmu Batman – Temný rytíř a pro Sylvestera Stallona ve filmu Judge Dredd. Jeho největším koníčkem je cestování, ale také učení, lyžování, tesařina, golf a další sporty. Říká o sobě, že je kreativní a sebevědomý a za nás kolegy doplňuji, že velice příjemný.

Je už přes rok šťastně ženatý a na otázku, proč se sem přistěhoval se svou paní, řekl: „I moved to the Czech Republic as I was taken by the South Moravian culture.“ „Přistěhoval jsem se sem, protože jsem byl unesen kulturou jižní Moravy.“ J

Beata Fabičovičová, ZŠ Mikulov, Valtická 3

učitel