Výuka plavání

Povinné plavání na I. stupni se stalo od školního roku 2017/2018 novinkou. Na ZŠ Mikulov, Hraničářů, se ale účastníme plaveckého výcviku již řadu let. Od poloviny září vyměnily děti tělocvičnu za krytý bazén v Břeclavi, kde zdokonalují své plavecké schopnosti pod vedením zkušených instruktorů.

Každý týden vyjíždějí naši druháci a třeťáci již před osmou hodinou ranní. I když si musejí trošku přivstat, vůbec jim to nevadí. Plavání je totiž baví! Malí plavci absolvují celkem deset jedenapůlhodinových lekcí, nyní se nacházíme v polovině. Hned na začátku výcviku si plavčíci rozdělili všechny žáky do pěti skupin, a to podle jejich výkonů. Neplavcům byly přiděleny nejrůznější pomůcky, jako jsou pásy a destičky, zkušení plavci už jen zdokonalují jednotlivé styly. V žádné lekci ale nechybí čas na zábavu.

Při nejrůznějších vodních hrátkách a skocích do vody se žáci dokonale vydovádí a značně unaveni se vrací autobusem zpátky do Mikulova. V rámci rozvojového programu, který vyhlásila bývalá ministryně školství Kateřina Valachová, čerpá naše ZŠ dotaci na dopravu dětí na krytý bazén.

 Irma Hatzl