Jaký byl ples GSS Mikulov? 

Ples, který se uskutečnil v sobotu 3. března v zámeckém sále, by bylo možné označit jedním slovem: skvělý. Avšak oprostíme-li se od minimalismu jednoslovného hodnocení, bude nutné jej rozvinout a napsat také proč.

Můžeme začít velkým zájmem o vstupenky, pokračovat přes vkusně vyzdobený sál a skončit u bohaté tomboly. Nicméně to podstatné, to, co se opravdu počítá, byla skvělá atmosféra, perfektní taneční vystoupení studentů školy – pro velký úspěch později večer ještě jednou zopakované, pokaždé s velkými ovacemi celého sálu. Skvělá hudební vystoupení kapel MECH a Větry z Jihu, či cimbálová muzika Cimbaltrio společně se studentskou moderátorskou dvojicí K. Illéšová – M. Valerián se postaraly o výbornou zábavu. Troufám si tvrdit, že takto ples vnímali i hosté, kteří se ve velkém počtu rozcházeli až v pozdních nočních hodinách jen velmi neradi.

To vše by nebylo možné bez úsilí a podpory mnoha organizátorů a sponzorů. Dovolte mi tedy tímto poděkovat všem, kteří se podíleli na jeho organizaci, zejména sdružení SRPDŠ, jeho výboru a zúčastněným rodičům, vedení školy, hlavním sponzorům – Jihomoravskému kraji, Regionálnímu muzeu Mikulov, firmám Top optik – Grůzová, Lingea a Meggle, ale i mnoha dalším sponzorům, jejichž podpory a darů si velmi vážíme. Zvláštní poděkování si zaslouží pan Ondrák za přípravu chutné večeře a studenti, kteří se ujali rolí rychlých a usměvavých číšníků. Vkusnou květinovou výzdobu zajistila lednická Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity. Osobně pak chci poděkovat paní Elen Michnové, která se s heroickým nasazením ujala řízení a organizace plesu. Bez jejích znalostí, zkušeností a rad by se ples uskutečnil v tak velkolepém formátu jen stěží.

Na závěr mi dovolte, abych vás všechny již nyní pozval na následující ročník plesu, který bude dozajista ještě lepší.

Antonín Fabičovič, předseda SRPDŠ při GSS Mikulov

ples gymnpl