G-centrum na výletě

To, že průběh výuky odborného výcviku může proběhnout i netradičně, jsme si vyzkoušeli s žáky Pečovatelských služeb. Tak jako každý rok jsme na smluvním pracovišti v G–centru Mikulov absolvovali dva dlouho plánované a netrpělivě očekávané výlety do centra Mikulova.

První výlet proběhl dne 18. 5. 2018 a jeho cílem byl kostel svatého Václava. Zde nám pan probošt poutavou a zábavnou formou vyložil stručnou historii kostela a jeho zajímavosti. Cílem druhého výletu, který se uskutečnil dne 8. 6. 2018, byla zámecká zahrada. Tady jedna z našich žákyň přečetla klientům něco o historii Mikulova a jeho okolí. Poté jsme si prohlédli krásy zámecké zahrady a pokochali se výhledem na Mikulov.

Protože většina klientů G–centra má omezenou pohyblivost, spočívala naše hlavní úloha v tom, dopravit je bezpečně na invalidních vozících do cíle. Všichni jsme se tohoto úkolu zhostili na výbornou a sladkou odměnou na konci obou výletů byla návštěva cukrárny, kde jsme s klienty poseděli při malém občerstvení.

Chtěli bychom touto formou poděkovat kolektivu G–centra za skvělou spolupráci během celého školního roku, za ochotu a vstřícnost při plánování společných akcí.

Na spolupráci v dalším školním roce se těší Sylva Podzemská a žáci Pečovatelských služeb, GSS Mikulov

G1

G2

G3