Z pohádky do pohádky

Je název programu, ve kterém se rozloučili budoucí školáci z Habánské se školkou…

Holky a kluci se zhostili svých úloh v roli herců pohádek velmi dobře, protože naše skvělé učitelky jim ušily role rovnou „na míru“. Duhová třída si připravila pohádku O dvanácti měsíčkách, děti ze Zelené třídy si zahrály rozverné Dělání, dělání… Modrásci si rejdili se strašidýlky a čarodějnicemi přímo pod hradem a Honza z Červené třídy si šel klidně do světa s opravdovými buchtami, kde také zápasil s tříhlavým drakem.

Závěrečná písnička o loučení se školkou se rozezněla po starém dvorku na Svobody 6 úplně naposled už se slzičkami dojetí přímo z hlediště. Při krásném počasí nám všem chutnalo občerstvení se spoustou buchet, koláčků a ovocných talířů, které pro všechny připravily naše paní kuchařky. Po programu si všechny děti měly možnost zasoutěžit a vyhrát tak dobrůtky, nebo prima pohádkové vystřihovánky. Dvorek se parádně rozzářil nejen herci, pohádkami, nápaditými kulisami, písničkami, ale i vystavenými barevnými obrázky snad všech dětí z našeho „Zeleného ráje“, ze kterých jsme pro všechny velké i malé připravili „Výstavku na starém dvorku“.

Dětem i zaměstnancům naší školky patří obrovské poděkování za tak krásně vydařené pohádkové odpoledne, kde bylo všem přítomným zcela jasné, že naše školka je jako jedna velká rodina.

Všem přejeme krásné léto, kouzelné prázdniny a už teď se těšíme na nový školní rok na naši Habánskou, která se právě obléká do nového kabátku.

Renáta Březinová