Soutěžní rok v ZUŠ byl úspěšný

Žáci a učitelé základní umělecké školy se v letošním roce připravovali na účast v soutěžích ve zpěvu, hře na dechové a bicí nástroje, hře na cimbál a také na soutěž ve hře cimbálových muzik a komorních orchestrů. Sítem školních kol prošlo do okresních kol třicet dva dětí a 4´čtyři soubory a ti nejúspěšnější reprezentovali naši školu a město v krajských kolech s následujícím umístěním:

1. místo Roman Motičák (hra na bicí – vyučující Karol Porubský) - Šárka Ilčíková, Kristýna Václavková, Matylda Langrová, Alžběta Kapustová (všechny hra na cimbál sólo, vyučující Petr Spěvák MEd.) - Komorní orchestr ZUŠ Mikulov (vedoucí Irena Mrázková)

2. místo Adam Krška (hra na trubku – vy učující Karol Porubský) - Ondřej Balga, Dominik Balga (hra na cimbál sólo, vyučující MgA. Nikol Spěváková) - Cimbálová muzika Kolík (vedoucí Alexander Vilhem) - Cimbálová muzika Kapuráci (vedoucí Veronika Svačinová)

3. místo Martin Lauer (zpěv – vyučující Mgr. Václav Peša) - Štěpán Haluza (hra na klarinet – vyučující Barbora Pospíšilová)

Čestné uznání             Emma Motičáková (hra na zobcovou flétnu – vyučující MgA. Karel Bohůn) - Veronika Maradová (hra na zobcovou flétnu – vyučující Mgr. Bohumil Kutnohorský)

Letošní rok nám přinesl i mimořádnou radost z účasti a umístění žáků v ústředních kolech soutěží, kde ve srovnání s nejlepšími žáky a kolektivy ze škol celé ČR obstáli více než dobře a dosáhli cenných umístění:

1. místo Šárka Ilčíková, Kristýna Václavková a Matylda Langrová ve hře na cimbál sólo

2. místo Komorní orchestr ZUŠ Mikulov

Všem úspěšným soutěžícím i jejich učitelům blahopřeji ke skvělým výsledkům a děkuji za vzornou a úspěšnou reprezentaci naší školy i města.

 Jiří Vrbka

IMG 5576