Gymplfest zase zpátky

Dne 28. 6. se uskutečnil na Gymnázium a střední odborné škole v Mikulově již tradiční studentský festival Gympflest. 

V dopoledních hodinách proběhlo sportovní „dovádění“, ve kterém se hrálo o poháry a medaile pod vedením garantů z řad studentů, a to konkrétně ve volejbale (Nikol Kubináková), florbalu (Ondřej Zourek) a fotbalu (Bronislav Hejl). 

Sportovní klání bylo zahájeno nervy drásajícím utkáním ve volejbale mezi žáky a učiteli o putovní pohár ředitele školy. Tentokrát, nutno podotknout „o fous“, zvítězili velmi dobře připravení kantoři, kteří měli z výhry ohromnou radost. Ještě jedenkrát jim dodatečně gratulujeme.

Kromě sportu si naši žáci připravili na dopoledne další aktivity: pouštění filmů, deskové hry, poker a zdokonalování se v anglickém jazyce formou hry kahoot.

Ačkoliv ráno počasí nevypadalo velmi slibně, odpoledne se vyjasnilo a my jsme dále pokračovali v plnohodnotném hudebním programu, který byl určen i pro veřejnost.

Slavnostním předáváním cen vítězným týmům a jednotlivcům byl v Rajské zahradě pod lipou zahájen odpolední program, který pokračoval udělením zasloužených pochval ředitele školy za výjimečné studijní výkony a propagaci školy žákům všech studijních a učebních oborů. Sdružení rodičů a přátel dětí a školy (SRPDŠ) na závěr ocenilo žáky za reprezentaci školy v okresních, krajských a celostátních soutěžích, konaných ve školním roce 2017/2018. Nejlepším žákům byly předány peněžité dary a ostatním sladké pohlazení.

Velké poděkování za organizaci, dary, poháry pro vítěze a celkové finanční zajištění akce patří velmi dobře fungujícímu SRPDŠ.

Během celého dne probíhala na naší škole výstava prací studentů třetího ročníku oboru Zahradní a krajinářská architektura Zahradnické fakulty v Lednici pod vedením architektky Zuzany Ambrožové, kde studenti a veřejnost vybírali z několika desítek architektonických návrhů. Předmětem zpracování byla studie a řešení všech nádvoří naší školy.

Odpolední program zahájil školní pěvecký sbor GAUDIUM pod taktovkou paní učitelky Dagmar Valové, dále pokračovaly kapely Koleno, URBN s frontmanem Štěpánem Urbanem, již velmi známá kapela MECH, která je velkou chloubou naší školy, a na závěr se jeden ze studentů, DJ DOM (Dominik Hlavenka), pořádně opřel do mixážního pultu a vytvořil nám dvě hodiny tanečního večera.

Přesto, že se Gymplfest v této podobě konal po několika letech, navštívili jej nejen absolventi, ale i široká veřejnost.

Věříme, že se akce všem líbila.

Za realizační tým Karin Konešová, Eva Bičanová, Bronislav Hejl, Jan Šemora a Silvie Pelant Janatová.