Gulášfest 2018 

V sobotu 20. října probíhal v areálu hotelu Zámeček každoroční sraz kuchtíků a kuchtiček, aby všem předvedli své originální guláše. Avšak ještě před samotným prodejem, byla potřeba si náš „Halloweenský guláš“ připravit.

V pátek 19. 10. se šest žákyň maturitního ročníku hotelnictví spolu s paní učitelkou Z. Sîrbu odebralo na naše školní pracoviště, cvičnou kuchyni, a pustilo se do přípravy hovězího guláše.

Jako vždy byla příprava doprovázena potůčkem slz při krájení cibule, poté následovalo odblanění a krájení masa a pak hurá vařit.

Samotné vaření bylo už bez problémů, pouze z našeho krásného bílého oblečení bylo oblečení od guláše. Avšak není nic, co by pračka nevyprala.

Následující den to vypadalo, že nám počasí moc nepřeje. Buchta a dobrá kávička zlepšila náladu nám všem a my měli motivaci bojovat o první místo.

Při vyhlašování jsme měli nervy na pochodu, všichni jsme byli napnutí, jestli jsme si obhájili první místo z loňského roku, nebo ne. Důkazem našeho vítězství je ale diplom a druhý kotlík na vaření gulášů.

 

Vítězný guláš – vhodné suroviny:

Hovězí maso přední z býčka, sádlo z vepříka, cibule bílá a červená, maďarská paprika, sůl, rajčatový protlak z letošních rajčat, pepř mletý, kmín, česnek, hladká mouka, majoránka, feferonky, a to nejdůležitější – správné dochucení, tajemství šéfkuchaře.

Za tým vítězů žačky 4. HO, GSS Mikulov

gulasfest