Hrancl v televizní soutěži

„UŽ TAM BUDEM“
Co to znamená? Už budeme konečně na Marsu? Jaké znalosti a dovednosti by měl mít správný astronaut. Žáci deváté třídy ZŠ Hraničářů vyzkoušeli 14. 6. 2023 v Ostravě v televizním studiu, jaké to je soutěžit ve vědomostech před všudypřítomnými kamerami. Co o tom napsali?

JULIE (NÁHRADNÍ ČLEN POSÁDKY, VÝBORNÝ DOPROVODNÝ TÝM):
„Z mého pohledu diváka to vypadalo hodně dobře. Velmi mě překvapila délka natáčení. Třicetiminutový pořad se připravoval 8 hodin. Jednotlivé záběry se natáčejí odděleně, a tak jsme začínali dovednostní týmovou lezeckou disciplínou. A náš kapitán David byl perfektní. I průvodce pořadem Ducháček jej pochválil. Ujali jsme se vedení a vydrželo nám to až do konce.“

TERKA – BUDOUCÍ ASTRONAUT:
„Ze začátku jsem měla trému, když jsem viděla tu spoustu dospělých na natáčení, pak jsem na to přestala myslet a soustředila jsem se na jednotlivé úkoly. V našem pořadu měl být astronaut odborníkem na materiály. Jako první jsme ve výšce z žebříku zazdívali okno. Druhou týmovou hrou byla stavba klenutého mostu. Potom jsme ze získaných součástek stavěli lupu. Také jsme hledali správnou odpověď v kvízu. Nesmím zapomenout na otázky v laboratoři. Víte třeba, jakou barvu bude mít roztok chloridu sodného s fenolftaleinem při elektrolýze? Na závěr David jako kapitán uhodl osobnost ze světa techniky. Jako školní akce to bylo super. Všichni se na to těšili a bylo na co.“ Jak asi tušíte, podařilo se jim zvítězit. Tento díl se na obrazovkách objeví až v září. Blahopřejeme výbornému týmu ve složení David Harth, Lucie Hrdlíková, Tereza Štěpánková, Barbora Maruštíková, Martin Beneš. Navzájem se podporovali a pomáhali si. Věřím, že na tento den budou dlouho vzpomínat.

Jana Panáčková, ZŠ Mikulov Hraničářů