Zájezd do Anglie

Zájezd do Anglie

Skupina žáků ze školy ZŠ Mikulov, Valtická se nedávno vydala na pětidenní výlet do Londýna. Během svého pobytu měli možnost navštívit některé z nejznámějších pamětihodností města a zažít autentickou atmosféru britské metropole.

První den byl věnován prohlídce slavných londýnských atrakcí. Žáci začali návštěvou Westminster Abbey, kde měli možnost prozkoumat toto majestátní místo, plné hrobek panovníků a významných osobností. Procházení historickými chodbami a obdivování architektury bylo pro turisty nezapomenutelným zážitkem.


Poté zamířili k Buckinghamskému paláci, kde měli štěstí vidět slavnou hradní stráž. Poté si prošli blízký park, kde volně létali papoušci. Byli fascinováni krásou paláce a jeho historickým významem.

Leicesterské náměstí a Trafalgarské náměstí byly dalšími zastávkami na jejich cestě. Zde se ponořili do atmosféry rušného londýnského života, obdivovali impozantní budovy a užívali si pohled na slavné památky a sochy, které je obklopovaly.

Druhý den se skupina vydala na výlet do hradu Windsor a do zábavního parku Legoland. V hradu Windsor všichni žasli nad bohatou historií královské rodiny a prošli se po rozlehlých prostorech sídla. Poté se přenesli do světa fantazie a zábavy v Legolandu, který zejména mladším dětem přinesl ohromnou radost.

Poslední den jejich pobytu byl věnován návštěvě Toweru, kde žáci měli možnost vidět korunovační klenoty a prozkoumat vězení. Bylo to silné a dojemné svědectví historie, které zanechalo nezapomenutelný dojem.

Na závěr třídenního dobrodružství se skupina opět nalodila do autobusu a vydala se na cestu zpět domů. Návštěva Londýna autobusem se stala jedinečným zážitkem, který si žáci budou pamatovat navždy.

Dominik Müller, Radovan Bedřich, žáci IX.A

Zájezd do Anglie