Z jednání Zastupitelstva města Mikulova

Zastupitelé schválili poskytnutí dotací z rozpočtu města na rok 2016 a návrh uzavření smluv na poskytnutí dotací. V letošním roce byly vyhlášeny dotační programy a částky: podpora rozvoje v oblasti kultury s částkou 1 milion korun, podpora rozvoje v oblasti sportu s částkou 1,1 milionu korun, podpora rozvoje v oblasti sociální péče, na kterou je určena částka 668 tisíc korun, a program podpora rozvoje v oblasti památkové péče s částkou 500 tisíc korun. Celková částka vyčleněná na dotační programy je 3 268 000 korun. Dále je v rozpočtu vyčleněna částka ve výši 370 000 korun na individuální dotace.

Zastupitelé schválili finanční dar pro spolek Mrňouskové dětské centrum Mikulov, z. s., ve výši 80 000 korun na provoz dětského centra. Toto zařízení poskytuje mimoškolní výchovu a vzdělávání dětí ve věku 2–5 let. V současné době je na pravidelnou docházku zapsáno třicet dětí. Dále šedesát dva dětí dochází na polodenní docházku a šedesát dva dětí navštěvuje centrum nepravidelně na „hodinové hlídání“.

Zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR představili zastupitelům průběh příprav výstavby dálnice R52 Brno–Vídeň, stavba 5206 Perná–státní hranice ČR/Rakousko. Zastupitelé byli detailně seznámeni s aktuálním vývojem výstavby čtyřkilometrového úseku kolem Mikulova, včetně vizualizace. Konkrétní termíny možného zahájení výstavby nezazněly. „Územní řízení probíhá od roku 2009, prozatím nejsou platné Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje. Předělem v přípravách byl rok 2014, kdy studie proveditelnosti potvrdila traťování a ekonomickou životaschopnost a byl vydán souhlas s přípravou obchvatu Mikulova od Bavor až po státní hranici,“ řekli zástupci ŘSD ČR ze závodu Brno.

js

radnice