UPOZORNĚNÍ PRO OBČANY MIKULOVA!

Organizace vinobraní s sebou přinese určitá dopravní omezení, která se částečně dotknou rovněž obyvatel Mikulova a jejich hostů. Po dobu konání Pálavského vinobraní ve dnech 9. až 11. září 2016 bude střed města a okolní ulice u amfiteátru zcela uzavřeny.

Týden před konáním vinobraní budou po městě rozmístěny dopravní značky se zákazem stání, které mají včas informovat o tom, kde a kdy tyto zákazy budou platit.

ZÁKAZ PARKOVÁNÍ:

· Od čtvrtka 8. 9. od 8 hodin do neděle 11. 9. do 20 hodin je zákaz parkování v prostoru před Dietrichsteinskou hrobkou, v ul. Kapucínské, Vrchlického, dále na Náměstí, Kostelním náměstí, při vjezdu do zámku, na parkovišti u bývalé České spořitelny. NOVĚ na ul. Svobody, částečně v ul. Alfonse Muchy a na parkovišti Komenského.

UZAVÍRKY, OMEZENÍ DOPRAVY:

· Od čtvrtka 8. 9. od 8 hodin do neděle 11. 9. do 20 hodin bude zcela uzavřen střed města – ul. Vrchlického, Kapucínská, Náměstí a Kostelní náměstí. V uzavřeném středu města je zákaz stání a parkování.

· Další části města přitom budou uzavřeny od pátku 9. 9. 11 hodin do neděle 11. 9. 20 hodin. Omezení se bude týkat ulic – Vinohrady, Lidická, Na Jámě, Střelnická, Kozí hrádek, Česká. Částečně pak budou uzavřeny ulice Pavlovská (od křižovatky se Školní po Náměstí), ulice Svobody, Brněnská (od Náměstí po křižovatku Na Jámě), Alfonse Muchy (od Náměstí po křižovatku Vídeňská, dále od Náměstí po provozovnu „Nitka“).

· Od čtvrtka 8. 9. od 8 hodin bude uzavřen celý areál amfiteátru na ul. Vinohrady.

· Další dočasné změny ve stávající dopravě se budou týkat ulice Mlýnská, která bude průjezdná pouze v jednom směru, a to od ulice Česká; ulice Na Jámě pak bude jednosměrná od křižovatky Na Jámě a Střelnická až po ulici Brněnská, a to ve směru k Náměstí.

· Dočasný zákaz vjezdu bude platit pro všechna vozidla vyjma tamních obyvatel a automobilů se speciálním volným vjezdem.

· Vjezd pro zásobování je povolen v pátek 9. 9. do 13 hodin, v sobotu a v neděli do 9 hodin. Vjezd je možný po nezbytně nutnou dobu pro naložení a vyložení zboží či materiálu. V uzavřeném středu je zákaz stání a parkování.

· V případě, že budete nuceni vozidlem navštívit Českou poštu, můžete tak učinit do pátku 9. září do 11 hodin.

VSTUP DO UZAVŘENÝCH ZÓN:

· Občané bydlící v uzavřených zónách po předložení dokladu o místě bydliště (občanský průkaz, nájemní smlouva) mají vstup do těchto míst ZDARMA. Tuto skutečnost bude třeba prokázat při každém průchodu přes brány.

· Podnikatelé a jejich zaměstnanci, kteří mají v uzavřených zónách provozovnu, by měli využít možnosti bezplatného vstupu do zóny ještě před jejím uzavřením. Tj. v pátek 9. 9. do 15.00 hodin, v sobotu a v neděli do 9.00 hodin. V nutných případech si podnikatelé vyzvednou pásku pro volný vstup v kanceláři Mikulovské rozvojové (Česká 4, budova Městského kina) od 5. do 7. září 2016 v době mezi 9. až 15. hodinou. Pásky budou vydány úměrně k velikosti podniku a oproti seznamu zaměstnanců s uvedením názvu provozovny.

ZVLÁŠTNÍ PARKOVACÍ PLOCHY PRO OBYVATELE:

Prosíme obyvatele žijící v uzavřených zónách, aby svá vozidla parkovala ve svých garážích, průjezdech či dvorech. Pouze v nejnutnějších případech můžete svá vozidla zaparkovat, a to následovně:

· obyvatelé ul. Kapucínská, Vrchlického – označená parkovací plocha na ul. Vrchlického

· obyvatelé Kostelního náměstí a Náměstí, ul. Svobody a část ul. Alfonse Muchy (od Náměstí po křižovatku Vídeňská a od cukrárny Delikana po provozovnu Nitka) – parkoviště Komenského

· obyvatelé ul. Vinohrady a Lidická – označená plocha u areálu amfiteátru, ul. Vinohrady

CENTRÁLNÍ PARKOVIŠTĚ:

Nově vzniknou čtyři centrální parkoviště, která budou propojena kyvadlovou dopravou s devíti zastávkami.

P1 – Casino Admiral – ul. 28. října (osobní auta)
P2 – hotel Maroli – ul. K Vápence (osobní auta)
P3 – křižovatka ul. Brněnská a ul. K Vápence (osobní auta)
P4 – ul. Gagarinova (osobní auta)

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE:

· Letos je nově uzavřeno od čtvrtka 8. 9. od 8 hodin parkoviště Komenského a dále parkovací plochy na ul. Alfonse Muchy, ve směru od cukrárny Delikana k provozovně Nitka.

· Autobusová zastávka MHD bude od čtvrtka 8. 9. přesunuta z ul. Svobody na ul. Koněvova.

KYVADLOVÁ DOPRAVA:
Po celou dobu vinobraní bude ve městě fungovat zdarma kyvadlová autobusová doprava, kterou se pohodlně dostanete zpět do centra města.

Vozidla, jejichž řidiči nebudou respektovat omezení a přes striktní zákaz stání je na dané místo odstaví, budou odtažena!

Další informace naleznete na www.palavske-vinobrani.cz nebo své dotazy směřujte na tel. čísla 607 202 822 nebo 721 054 559 (produkce Pálavského vinobraní), v pracovní dny mezi 9. a 15. hodinou.

Věříme, že pochopíte výjimečnou situaci v době konání Pálavského vinobraní a budete nám nápomocni svou vstřícností a disciplinovaností.

Předem děkujeme.

Rostislav Koštial
starosta města Mikulova

logo PV 2016