Parkování na Pavlovské ulici počítá se šedesáti novými místy

Město Mikulov si nechalo vypracovat plán parkování na ulici Pavlovská. „Máme projekt možných parkovacích míst, který řeší rozhledové úhly a maximální možnosti parkování. V žádném případě nezasahujeme do zeleně a vysazených stromů,“ řekla místostarostka města Marie Leskovjanová.

Pokud se využije maximálních navrhovaných možností, mělo by na ulici Pavlovská vzniknout mimo současných vjezdů šedesát parkovacích míst. „To ale přinese omezení rychlosti na 30 kilometrů v hodině, především kvůli bezpečnosti a úhlům pohledu z jednotlivých nájezdů a bočních ulic,“ doplnila místostarostka.

V současné době město žádá majitele inženýrských sítí o písemný souhlas, že nebudou potřebovat v nejbližší době přeložku sítí. Parkovací místa budou i tak „rozebíratelná“, aby v případě potřeby mohla oprava inženýrských sítí proběhnout.

Parkování bude pouze pro osobní vozy a Rada města Mikulova bude řešit způsob pronájmu těchto parkovacích míst a jejich zpoplatnění.

Maximální využití parkovacích míst však podle slov místostarostky města není příliš urbanisticky vzhledné a parkování aut se promítne na celkovém vzhledu ulice. Vše by se mělo realizovat v letošním roce.

js