Mikulov pod sněhem a kamiony zůstaly stát před hranicí

Ve středu ráno se Mikulov probudil pod sněhovou peřinou. Silně chumelilo už od úterního poledne a zasypané zůstaly nejenom chodníky, ale i řada aut. Silnice byly průjezdné se zvýšenou opatrností a hlavní tah na hraniční přechod Mikulov-Drasenhofen zužovala několikakilometrová kolona. Rakušané nechtějí do země pouštět kamiony bez sněžných řetězů, ty by totiž mohly uvíznout v kopcích několik kilometrů za hranicemi směrem na Poysdorf.

Se sněhovou pokrývkou se v Mikulově vyrovnává také městská společnost TEDOS Mikulov, s. r. o. „Nasadili jsme všechno, co má ruce, volant i radlici hned, když začalo silně chumelit v úterý po obědě, a chlapi se nezastavili do večera. Hned ráno v půl čtvrté pak opět vyjížděli a tak to bude pokračovat, pokud to bude potřeba,“ řekla ředitelka společnosti Světla Štanglerová.

Uklízelo se také celou středu. Vše jede podle plánu údržby. Nejdříve se odklízí sníh z centra města, hlavních chodníků. „Nejde všechno dělat naráz a hned, ale snažíme se a rozhodně si naši chlapi zaslouží pochválit, jak vše zvládají s tou technikou, co máme,“ dodala ředitelka.

Vedení Mikulova také děkuje všem občanům, kteří pochopili naléhavost situace a přiložili ruku k dílu a odhrnuli si sníh nejenom ze svých nájezdů a před domy, ale také z veřejných chodníků. „Není to samozřejmost, mnozí čekají, že to všechno udělá město. Ale opravdu nemůžeme být všude,“ řekla místostarostka města Mikulova Marie Leskovjanová.

Úklid sněhu bude v Mikulově probíhat i nadále dle aktuální situace.

js

IMG 4463