Vyjádření vedení města k dotazům a diskusi k příspěvku o nových parkovacích místech na ulici Pavlovská

Plán parkování na ulici Pavlovská, o kterém jsem informovali v minulém vydání Zpravodaje, nechalo město Mikulov zpracovat mj. na podnět podnikatelů působících na této ulici a občanů. NOVĚ by mělo vzniknout 60 parkovacích míst.

„Na počátku roku 2016 nám přišly tři podněty od podnikatelů, kteří se ptali na možnosti parkování na této ulici. Vedení města řeklo, že zpracuje možnosti parkování a vyznačí vůbec možná parkovací místa na této problémové ulici.

Nyní máme studii tří variant možného parkování a rozhodneme se podle náročnosti zpracování parkovacích míst. Vše je v počáteční fázi a vše projednáváme jak s Policií ČR, jejíž stanovisko je závazné, tak s majiteli sítí.

Jakmile budeme mít jasné rozhodnutí od těchto orgánů, rozhodne Rada města o variantách parkování. Jestli to parkování bude pro rezidenty bezplatné, jestli bude zpoplatněné běžnou cenou parkovací karty, nebo jestli bude placené jinou formou. Zatím jsme o tom nejednali, ani žádné návrhy na Radě neproběhly,“ řekla místostarostka města Marie Leskovjanová.

Rezidentní parkování již několik let funguje mj. na ulici Husova, Brněnská, Alfonse Muchy, Svobody či na Náměstí. „Že bude i na ulici Pavlovská fungovat stejný systém a parkování bude zpoplatněno, je velmi pravděpodobné. Rada města o tom však bude teprve jednat a rozhodne o variantách parkování,“ potvrdila místostarostka.

js