PLATBA ZA „KOMUNÁLNÍ ODPAD“ roku 2017

Finanční odbor Městského úřadu Mikulov, upozorňuje občany, že běží splatnost místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů (dále „komunální odpad“) roku 2017.

Poplatek za komunální odpad se hradí jednorázově bez vyzvání do 31. 5. 2017.

Platbu lze provést uhrazením složenky, bankovním převodem se správným variabilním symbolem (uvedeným na jednotlivých složenkách), hotovostně nebo platební kartou na terminále, který je umístěn v přízemí na podatelně MěÚ Mikulov, kde se nachází hlavní pokladna nebo na finančním odboru č. dveří 352.

Upozorňujeme občany, že nelze zaplatit místní poplatek za více osob na jeden variabilní symbol, protože každý občan/poplatník má zřízen svůj daňový účet.

Pokud poplatník neobdrží poštovní poukázku, neznamená to, že mu zaniká poplatková povinnost, protože zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, neukládá povinnost tisknout a rozesílat poštovní poukázky jednotlivým poplatníkům. Nejedná se o právní úkon, ale pouze o upozornění poplatníka na jeho povinnost poplatek zaplatit a na výši této povinnosti.

Finanční odbor MěÚ Mikulov

odpady