Kácení stromů na amfiteátru a nová výsadba

Mikulovský amfiteátr se během jara promění. Koncem března se začnou kácet stromy, které jsou nemocné, neperspektivní nebo z bezpečnostních důvodů ohrožují návštěvníky amfiteátru. Rozsáhlý zásah bude probíhat dle schváleného harmonogramu a se souhlasem všech dotčených orgánů včetně Správy CHKO Pálava. „Celkem budeme kácet dvacet tři stromů ve spodní části amfiteátru, jedná se o jasany a kaštany a vyfrézujeme také všechny pařezy,“ upřesnila Petra Sněhotová, odbor stavební a životního prostředí Městského úřadu Mikulov.

Výsadba nových stromů pak bude následovat podle přízně počasí. Prostor bude osázen vzrostlejšími výpěstky tak, aby byl dříve zelený a pod stínem korun stromů bylo návštěvníkům amfiteátru příjemně.

Vysazeno bude 16 dubů zimních (Quercus robur), 4 kusy javorů babyky (Acer campestre) a okolo plotu vznikne kulisa s asi 200 kusy habrů obecných (Carpinus betulus), které se budou stříhat na živý plot.

„Ráda bych do budoucna viděla amfiteátr jako sportovní a odpočinkový areál, kde najdou spoustu různé zábavy jak malí, tak velcí,“ řekla Petra Sněhotová.

js

stromy