Kácení stromů na amfiteátru už začalo

Na amfiteátru začalo kácení stromů, o kterém jsme vás před časem informovali. Vše provádí firma TreeWorker Moravia, s. r. o. „Stromy byly už opravdu v katastrofálním stavu. Některé byly plné plodnic a trvalo by chvíli a spadlo by to na někoho. Ani jeden strom nebyl zdravý,“ říká Petra Sněhotová z Městského úřadu Mikulov.

Staré a nemocné stromy budou vyměněny za zdravé.

„Chtěla bych také firmu moc pochválit, protože jsou vážně šikovní na to, jaké stromy kácejí a jaké podmínky pod stromy mají. Jakožto lavičky, lampy a antoníčky s elektrikou. Velmi ladně se vyhnuli každé překážce,“ říká Petra Sněhotová z Městského úřadu Mikulov.

„Stromy byly už opravdu v katastrofálním stavu. Některé byly plné plodnic a trvalo by chvíli a spadlo by to na někoho. Ani jeden strom nebyl zdravý,“ říká Petra Sněhotová z Městského úřadu Mikulov.

Dále se dělá revitalizace stromů na sídlišti. Zde pracovníci městské firmy Tedos Mikulov kácí stromy na ulicích Větrná, Hraničářů, Vinařská, Zd. Nejedlého a Kpt. Jaroše. Důvodem je zejména redukce a bezpečnost.

„Jsou to vzrostlé dřeviny, hlavně břízy, které kdysi dávno lidé bydlící v těchto bytových domech zasadili, ani neuvažovali kam a proč, ale prostě je tam zasadili. Mnohdy pak o ně nedbali a teď je musíme prořezat, jelikož těmto lidem vadí stín ze stromů a listí či jehličí.

Takové větvení u zanedbaných dřevin je velmi nebezpečné a u vchodů do bytových domů je tedy rizikové. V létě pak bude podle Petry Sněhotové zhodnocen stav zbylých dřevin pro naplánování dalšího postupu revitalizace zeleně. „Týká se to jak kácení, tak i nové výsadby,“ doplnila odborná pracovnice.

js

1

 

4