Sekání trávy v Mikulově

Mikulovská radnice ve spolupráci se společností TEDOS Mikulov, s. r. o, sestavila harmonogram sekání zeleně ve městě.

„Harmonogram odpovídá financím, které schválili zastupitelé v rozpočtu města v kapitole na údržbu zeleně. Podle toho jsme také město rozdělili na části, které je potřeba sekat častěji, a na části, které mohou být sekány méně,“ řekla místostarostka města Marie Leskovjanová.

Častěji sekané ulice a prostory jsou v centru města, ty méně na periferii. Schváleny jsou intervaly tří, pěti a osmi sekání za sezonu. „Číslem jedna, kde jsme stanovili až desetinásobný interval sekání, jsou pro nás dětská hřiště,“ dodala místostarostka.

„Pokud by nastala výjimečná kalamita nárůstu zeleně, tak musí zastupitelé schválit rozpočtové opatření, aby se navýšily finance na údržbu zeleně. Nejsme však toho názoru, že bychom měli sekat trávu na styl golfových hřišť. Rozhodli jsme, že se bude sekat, až většina prorostu dosáhne 25 cm,“ řekla Marie Leskovjanová.

Město Mikulov, respektive městská společnost TEDOS Mikulov, udržuje zeleň na 40 ha plochy. „Udržovat zeleň musíme i na pozemcích, které nejsou v našem majetku, patří státu, ale není možné tyto pozemky nechat neposekané,“ doplnila místostarostka.

Některé plochy, například park u hřbitova, budou v budoucnu přeměněny na květné louky a budou se sekat pouze dvakrát ročně, a to jen kolem cesty.

„Věříme, že se sekání zelených ploch podaří zajistit ke spokojenosti jak města Mikulova, tak i jeho obyvatel,“ řekla ředitelka společnosti TEDOS Mikulov Světla Štanglerová a zároveň požádala o trpělivost. „A pokud občané zjistí neposekanou plochu, uvítáme upozornění,“ dodala.

Plochy, které lidé požadují posekat, doporučujeme zaslat přímo na e-mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. „Vše vždy projednáme s městem a po jejich odsouhlasení ihned zjednáme nápravu,“ doplnila ředitelka Štanglerová.

js

sekani travy01