Mikulovští zastupitelé dali golfu zelenou

Mikulovští zastupitelé na posledním zasedání 21. června vedli dlouhou diskusi o prodeji pozemků v blízkosti hranic s Rakouskem v lokalitě „Šibeniční vrch-Šibeničník“.

O ty před časem projevila zájem firma NEMOTRADE CZ, s. r. o., která by zde chtěla vybudovat golfové hřiště. K městským pozemkům však bude potřebovat i okolní hektary, které jsou v majetku jiných vlastníků.

Resumé z jednání zastupitelů je vstřícným krokem k tomuto záměru, má však dva návrhy, které musí vedení města rozpracovat a připravit na příští jednání. „Shodli jsme se na tom, že pozemky prodáme nebo dlouhodobě pronajmeme. Obě varianty připravíme na podzimní zasedání a zastupitelé rozhodnou o dalším postupu,“ řekl starosta města Rostislav Koštial. Záměr poté bude vyvěšen a může se přihlásit i více zájemců.

Krajina, ve které by mohlo hřiště vzniknout, je velmi hodnotná a golfový areál by ji mohl ještě dotvořit. „Územní plán města nám také jasně říká, co zde může být. Takže buď zemědělská výroba, nebo golfové hřiště jako reminiscence komponované krajiny,“ doplnil na vysvětlenou starosta města.

js

Sibenicni vrch pan1