Oprava ulice Koněvova pokračuje

V sobotu 18. listopadu 2017 bude zahájena II. etapa opravy vodovodu a kanalizace na ulici Koněvova od křižovatky s ulicí Svobody po ulici 1. května.

Z důvodu uzavírky tohoto úseku bude objízdná trasa vedena po ulicích Komenského, 22. dubna, Brněnská, Gagarinova, Hliniště, Pavlovská, Wolkerova, Mlýnská, Česká, Vrchlického. Ulice Česká v úseku od ulice Mlýnská po Kamenný řádek bude obousměrná.

„V této souvislosti nebudou obsluhovány autobusové zastávky Mikulov Poliklinika, U Pošty a Pavlovská ve směru na Milovice. Náhradní autobusové zastávky budou zřízeny na ulici 22. dubna a Hliniště,“ říká Peter Snášel z odboru stavební a životního prostředí Městského úřadu Mikulov.

Předpokládaný konec omezení je stanoven na 22. 12. 2017.

V průběhu rekonstrukce kanalizace v I. etapě opravy ulice Koněvova, v úseku Vídeňská-Svobody, došlo podle sdělení zhotovitele k neplánovaným problémů, a proto bude tento úsek také uzavřen až do 22. 12. 2017. „Vjezd obyvatel této ulice bude regulovat stavbyvedoucí v návaznosti na postupu stavby,“ doplnil Petr Snášel.

Na zrekonstruované inženýrské sítě by měla navázat oprava samotné komunikace Koněvova včetně chodníků. „S tím začneme na jaře, jak nám to dovolí počasí,“ řekl starosta města Rostislav Koštial. V rozpočtu města bylo na tuto investici vyčleněno šest milionu korun.

js

konevova