Díky kotlíkové dotaci můžeme lépe dýchat všichni

Využijte dotaci až 127 500 korun a pořiďte si do své domácnosti nový, úsporný kotel. Ušetříte tak nejenom peníze, ale ochráníte zdraví své i spoluobčanů a zlepšíte ovzduší ve svém okolí. A to všechno díky druhé vlně kotlíkových dotací, která právě probíhá.

O dotaci můžete požádat pouze elektronicky, a to až do 30. října 2018 v rámci dotačního programu na výměnu kotlů „Snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji II“.

„Celkový objem prostředků určený pro tento dotační program na jižní Moravě činí 135,6 milionu korun. Výše podpory na jeden projekt se bude pohybovat mezi 75–80 % podle typu pořizovaného zdroje a místa realizace. Zbylých 20–25 % bude spolufinancováno z finančních prostředků žadatele,“ řekl radní Jihomoravského kraje Petr Hýbler.

Žádosti se budou přijímat do vyčerpání vyčleněných financí. Konkrétně lze dotaci čerpat na plynový kondenzační kotel, tepelné čerpadlo, kotel na biomasu (ruční i automat) nebo automatický kombinovaný kotel. Oproti první vlně už dotace nepodpoří kotle na uhlí anebo kombinované kotle s ručním přikládáním. Financována už nebude ani realizace mikro energetických opatření ani koupě solárních systémů.

Veškeré informace k dotačnímu programu lze získat na webových stránkách Jihomoravského kraje www.kr-jihomoravsky.cz.

js