Mušlov má svůj osadní výbor

Zastupitelstvo města Mikulov zřídilo z iniciativy občanů v části města – ulici Mušlov – osadní výbor. První veřejné zasedání tohoto výboru proběhlo v pondělí 29. ledna a mezi pozvanými hosty bylo i dvanáct mikulovských zastupitelů, obyvatelé Mušlova a zástupci místních firem.

„Velmi silně si uvědomujeme, že část našeho města, byť odlehlá, ulice Mušlov je naší nedílnou součástí a už minimálně před třemi lety jsme přišli s myšlenkou investovat do Mušlova a revitalizovat ho. Stěžejní projekty za zhruba 10 milionů korun, mimo jiné autobusová zastávka, jsou už připraveny nebo je v nejbližší době začneme rozpracovávat. Aktivitu občanů Mušlova, kteří vytvořili osadní výbor, vítáme a věřím, že jsme našli společnou řeč,“ vysvětlil starosta města Rostislav Koštial.

Na prvním jednání Osadního výboru Mušlov se projednávaly hlavní priority této části města, jako jsou výstavba autobusové zastávky, vybudování chodníku, úprava zeleně, vytvoření turistické informační tabule, doplnění tržiště na Mušlově do tržního řádu města, řešení kanalizace či vytvoření pracovní skupiny, která se bude starat o údržbu Mušlova.

„Na většině požadavků jsme se dohodli,“ řekl starosta. Například na projektu autobusové zastávky se nyní intenzivně pracuje, vybudování chodníku a výsadba ovocných stromů se bude řešit v návaznosti na vydefinování projektu kanalizace. Město Mikulov může osadnímu výboru pomoci i s vytvořením turistické informační tabule. 

Na Mušlově nyní žije zhruba padesát obyvatel, mj. zde má sídlo firma MoravoSeed a je zde Penzion Mušlov. Jedná se o geologicky, geograficky i historicky velmi zajímavou lokalitu. V minulosti zde byla také věznice a v době předválečné vojenská pevnost.

Jitka Sobotková

muslov