Otevřená radnice #29

Vážení občané, níže jsme si pro Vás připravili souhrn z 29. kalendářního týdne:

Nový nástroj pro správu a údržbu města T-mapy: V rámci MěÚ jsme spustili nový informační datový systém pro správu města. Umožní například detailní evidenci parkovacích míst, stavu komunikací, městského mobiliáře, zeleně atd.

Projekt Energetická koncepce města: Na základě získané dotace a ukončeného výběrového řízení bylo zahájeno jednání s vítěznou firmou. Cílem je vytvořit energetickou koncepci města a přijmout opatření, která povedou ke snížení nákladů na energie pro město. Více zde: https://www.mikulov.cz/projekty/46/energie.

I v letních měsících se na našich školách pracuje: V průběhu prázdnin se scházíme s řediteli škol a pracujeme na přípravách pro nový školní rok.

"dílna" finišuje: Mikulovské výtvarné sympozium jde do finiše, výtvarníci dokončují svá díla, vrcholí přípravy na vernisáž. Během akce „Dny otevřených ateliérů“ měli návštěvníci možnost nahlédnout na rozpracovanou tvorbu letošních hostů sympozia a již nyní je jasné, že 30. výstava "dílny" bude stát za návštěvu (vernisáž 5. 8.). Po celou dobu probíhá natáčení dokumentu ČT, jehož režisérem je Pavel Jirásek.

Výběrové řízení na pozici strážník/strážnice Městské policie Mikulov: Vypsali jsme výběrové řízení, do týmů městských strážníků hledáme 2 nové kolegy.

Jitka Sobotková, Ivo Hrdlička a Petra Korlaar za koalici ANO, Mikulovští, STAN a Pirátská strana