Konec fotbalu!!!

Tak nám skončila podzimní část sezony 2015/2016. FC Pálava Mikulov do ní vstoupila jako nováček ve dvou soutěžích JmKFS a stejně tak jako s očekáváním začala, tak rozpačitě pro některá mužstva skončila. Ale začněme postupně od těch nejmenších.

A těmi jsou naše mužstva základen. V současné době je v základnách registrováno 40 dětí, a to chlapců i dívek hrajících ve dvou kategoriích. Na okrese Břeclav pro ně neexistuje řádná soutěž, a proto naši nejmladší hrají svá utkání na turnajích, anebo individuálně domluvených zápasech. V těchto utkáních si vedou se střídavými úspěchy, což ale není až tak důležité. Důležité jsou dovednosti, které získávají hráči na trénincích absolvovaných třikrát týdně pod vedením trenérů Jiřího Vojkůvky, Martina Hudce a Libora Lipovského. Těmto pánům patří obrovský dík za trpělivost a obětavost při jejich práci.

Mladší žáci nastoupili jako nováčci do soutěže krajského přeboru JmKFS po předchozím postupu z I. třídy. Této soutěže se účastní čtrnáct družstev. Po rozpačitém začátku se naši hráči celkem „chytili" a nakonec získali 12 bodů za čtyři vítězství a devět porážek. S celkovým skóre 37:82 skončili na jedenáctém místě. Nejlepším střelcem mužstva je Martin Kališ s dvanácti brankami. Trenéři mužstva jsou Radek Poredský, Michal Rosík a Marek Pavlinec.

Starší žáci nastoupili stejně jako mladší žáci po postupu v roli nováčka v krajském přeboru. Od počátku se mužstvu ke všeobecnému překvapení dařilo a získávalo body za vítězství. Mezi nejtěžší utkání patřila ta proti MSK Břeclav, FC Kyjov, Moravskému Krumlovu a ČAFC Brno. Po podzimní části soutěže skončili st. žáci FC Pálava Mikulov na krásném druhém místě o jeden bod za MSK Břeclav. Získali 31 bodů za deset vítězství, jednu remízu a dvě porážky. Skóre mužstva je 67:21, k čemuž přispěl i nejlepší střelec celé soutěže Marek Kališ svými 28 brankami. Trenéry mužstva jsou Jan Malík a Roman Žůrek.

Dorostenci pokračují i nadále ve své soutěži I. třídě krajského přeboru. Na začátku sezony byli někteří hráči přesunuti do „A" mužstva a Garčic s Halčišákem uvolněni na hostování do 1. SC Znojmo. Dorostenecké družstvo v letní přestávce výrazně omládlo. Kádr doplnilo devět hráčů ročníku narození 2000. Dorostenci tedy absolvovali podzimní část soutěže proti soupeřům, jejichž soupisky často čítaly o dva až tři roky starší hráče. I přesto se družstvo našich dorostenců umístilo na velmi slušném čtvrtém místě se ziskem 22 bodů za šest vítězství, čtyři remízy a tři porážky, s nejlepším skóre v soutěži 38:15. Realizační tým dorostu tvoří David Pořízek a Karel Wasserburger.

„A" mužstvo bylo před začátkem sezony mimořádně postoupeno do I. A třídy. Počáteční nadšení však velice rychle vystřídalo vystřízlivění, protože se mužstvu dlouho nedařilo získat body a na vítězství čeká až do teď. Je třeba říci, že se v průběhu soutěže zúžil původně 18členný kádr, ať už z důvodu dlouhodobých zranění, absencí kvůli zaměstnání či způsobených nedisciplinovaností. Mužstvo je také proto v současné době na posledním místě, se ziskem pěti bodů za pět remíz a osm porážek se skóre 11:35. Realizační tým pracuje ve složení Ivo Kauer a Milan Křivánek st.

„B" mužstvo v době uzávěrky tohoto čísla ještě dohrávalo svoji soutěž. Realizační tým tvoří Libor Horňáček, Antonín Bielak a Jan Horňáček.

Závěrem děkujeme všem sponzorům, partnerům, trenérům a pořadatelům za jejich práci pro FC Pálava Mikulov a také fanouškům.

FC Pálava Mikulov

Logo FC Pálava Mikulov