Vánoční strom i dárek pro občany města byl velkým překvapením, které potěšilo

Rozsvícení vánočního stromu na mikulovském Náměstí spojené s překvapením pro všechny obyvatele i návštěvníky města zahájilo v Mikulově v neděli 29. listopadu adventní čas.

Podle ohlasů lidí je jedním z nejhezčích za poslední roky, a to nejenom díky nové vánoční výzdobě. Tento dvanáctimetrový smrk pochází z Dobrého Pole, odkud ho přivezla sponzorsky autodoprava pana Zemánka. Pod stromem je jako již tradičně Ježíškova pošta, do které mohou nejenom děti vkládat svá přání.

První adventní neděli v podvečer se celé Náměstí zaplnilo a čekalo nejenom na slavnostní rozsvícení vánočního stromu, ale především na překvapení, které si město Mikulov připravilo. Pár minut po 17. hodině mnozí se zatajeným dechem sledovali premiéru videomappingu – světelně-hudební show na Dietrichsteinské hrobce při skladbě Gloria od barokního skladatele Giovanniho Battisty Alouisi da Bologna. Ten působil v Mikulově za kardinála Dietrichsteina, který ho do města povolal. Tohoto skladatele znovuobjevil současný hudební skladatel pan Eduard Tomaštík, který vydal CD s hudbou Giovaniho Battisty i za finanční podpory města Mikulova.

Slova obdivu a díků za skvělý zážitek, které město připravilo, pak zněla po celý večer i na sociálních sítích od řady spoluobčanů. „Děkuji městu Mikulov za úchvatný zážitek z laserové show...bylo to překvapení vskutku prvotřídní," uvedla mj. Lenka Vítová na facebooku Město Mikulov.

„Jsem opravdu moc ráda, že se naše překvapení lidem líbilo a užili si ho. A stejně tak, že mají radost z nové vánoční výzdoby, kterou jsme pro letošní rok připravili," řekla místostarostka města Marie Leskovjanová a zároveň všem popřála krásný adventní čas.

Mikulov se tak zařadil k několika městům, ve kterých podobné světelné show probíhají, a v břeclavském okrese drží prvenství.

Adventní čas pokračuje v Mikulově v sobotu 5. prosince mikulášskou nadílkou od 17 hodin na Náměstí a v sobotu 12. 12. Vánocemi pod radnicí. Kompletní program najdete, mj. v Poznačte si do kalendáře na str. 3 a taky na www.mikulov.cz.

js

vanocni strom

 

FullSizeRender

 

FullSizeRender 1