Na charitativní aukci Bilicula se vydražila rekordní částka. Dražil se také obraz, který věnovalo město Mikulov

Občanské sdružení Biliculum pořádalo v pátek 27. listopadu už devátý ročník charitativní aukce, která pomůže dennímu stacionáři v Mikulově. „Díky štědrosti dražitelů jsme získali fantastických čtyři sta dvacet tisíc korun, což je historicky rekordní částka," řekl Petr Malásek, ředitel stacionáře.

Vedle vzácných archivních vín, uměleckých děl i výtvarných prací dětí a uživatelů denního stacionáře se dražil i šestimetrový obraz umělce Alexe Dowise. Ten speciální technikou speed paintingu nakreslil na letošním Pálavském vinobraní a daroval ho městu Mikulov. „Jsme rádi, že obraz posloužil dobré věci. Od začátku jsme byli rozhodnuti věnovat ho do nějaké aukce a vydražená částka třicet osm tisíc korun je fantastická," řekla místostarostka města Marie Leskovjanová. Společně s ní se páteční aukce účastnily desítky dražitelů a příznivců denního stacionáře, včetně klientů a jejich rodinných příslušníků a pracovníků Bilicula. Obraz s tematikou Mikulova vydražil Jiří Baťka z Pohořelic.

Další velmi zajímavou částku přidal pan Štefan Fridrich z Brna, který za čtyřicet tisíc korun vydražil originál platinové desky skupiny Lucie, kterou do aukce věnoval zpěvák David Koller. „Pan Fridrich tuto desku vydražil pro svou dceru, která je zpěvákova velká příznivkyně, a je skvělé, že zrovna v sobotu byl v Brně koncert a pan Koller jí platinovou desku osobně podepsal," řekl Petr Malásek.

Výtěžek z letošní aukce 420 500 korun bude použit na dofinancování provozu denního stacionáře, který už jedenáctým rokem slouží pro dvacet šest klientů, o které se stará dvacítka pracovníků. Významným podporovatel je i město Mikulov. „Moc děkujeme za dlouholetou spolupráci, které si velmi vážíme. Město nám za velmi výhodných podmínek pronajímá budovu, ve které stacionář sídlí. Bez té bychom nemohli celý projekt realizovat," řekl Petr Malásek.

js

aukce - str2

 

aukce lucie