Mikulov zahajuje sérii koncertů Concentus Moraviae slavnostním ohňostrojem

Mikulov má v letošním roce tu čest být zahajovacím městem XXI. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst Concentus Moraviae.

Zahajovací koncert festivalu, který se koná pod záštitou ministra kultury České republiky Daniela Hermana, hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, se uskuteční ve středu 1. června od 19 hodin na zámku v Mikulově.

Na pódiu se setká světově uznávaný Pavel Haas Quartet, letošní rezidenční soubor festivalu, se vzácným zahraničním hostem, americkým Dover Quartet. „Dramatický Beethovenův kvartet, ve kterém se velký tvůrce vyrovnával se svým osudovým milostným zklamáním, v programu kontrastuje s poetickým a romanticky půvabným Mendelssohnovým Oktetem,“ řekla Martina Čermáková za organizátory festivalu.

Na závěr zahajovacího večera se bude v zámeckém parku konat slavností ohňostroj. „Bude v souladu se všemi pravidly proveden profesionální firmou a je zahrnut jako výjimka Obecně závazné vyhlášky města Mikulova. Žádám tedy občany o shovívavost,“ řekl starosta města Rostislav Koštial a zároveň zve všechny mikulovské ke zhlédnutí této jedinečné show.

js

MIKULOV VALTICE DL