Třiadvacátá mikulovská „dílna“ vyvrcholí sobotní vernisáží

Mikulov - Třiadvacátý ročník Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“ jde do finále. Od 16. července, kdy byl zahájen, tvoří výtvarníci v prostorách mikulovského zámku svá díla, aby je mohli v sobotu 13. srpna představit veřejnosti na slavnostní vernisáži.

Kurátor letošního ročníku Petr Veselý společně s teoretičkou Kaliopi Chamonikola pozvali do města pod Pálavou pětici renomovaných umělců. „Vybrat účastníky pro tento ročník nebylo jednoduché. Ale nakonec jsem pozval ty, o kterých jsem přesvědčen, že budou podnětní a sympozium svou tvorbou obohatí. Průsečíkem jejich tvorby je příklon k obrazu,“ přiblížil malíř Petr Veselý, který je sám aktivním účastníkem sympozia.

Společně s ním v Mikulově už po tři týdny tvoří svá díla fotograf Michal Kalhous, malíř Břetislav Malý, sochař Jaromír Šimkůj, malířka Barbora Lungová a malíř a grafik František Hodonský. Šestici výtvarníků doplňuje technický asistent, student ateliéru sochařství Tomáš Prokop.

Slavnostní vernisáž 23. ročníku MVS „dílna“ proběhne na mikulovském zámku v sobotu 13. srpna v 18 hodin. Večer zahraje Zdeněk Bína Trio. Samotná výstava nově vzniklých děl účastníků 23. ročníku MVS „dílna“ bude přístupná až do 2. října.

Hlavním pořadatelem Mikulovského výtvarného sympozia je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově a Společnost pro rozvoj Mikulovského výtvarného sympozia “dílna”. Uskutečnění letošního, 23. ročníku MVS “dílna“ bylo finančně podpořeno Jihomoravským krajem, Ministerstvem kultury a dalšími partnery.

js

pozvanka vernisaz MVS dilna 2016