Koncerty KPH Mikulov

Zveme všechny příznivce komorní hudby na koncert legendární světoznámé operní umělkyně Soni Červené, která vystoupí ve dvojici s vynikajícím pianistou Karlem Košárkem ve čtvrtek 24. listopadu v 18.00 hod. v Galerii Závodný.

Soňa Červená žila od roku 1962 v zahraničí, kde vystupovala v operách v Západním Berlíně, Kolíně nad Rýnem, Hamburku, Dortmundu, Mnichově, Wiesbadenu, Frankfurtu nad Mohanem, Norimberku, Stuttgartu, ve Vídni i San Franciscu. Po několika desítkách let strávených v zahraničí se vrátila zpět do vlasti a dodnes stále aktivně vystupuje.

Dále bychom rádi pozvali na prémiový koncert 8. 12., kterým uzavřeme sezonu 2016. S programem Cesta kolem světa vystoupí soubor Piacello (Markéta Kubínová – violoncello, František Panáček – klavír). Pořad je především dárkem pro naše abonenty, jejichž předplatné zůstává v platnosti i na tento „koncert navíc“; srdečně zváni jsou ovšem i všichni ostatní, kdo si budou chtít zpříjemnit jeden z adventních večerů krásnými melodiemi známých i méně známých autorů v podání špičkových mladých umělců.

Jiří Vrbka

GZ 01