Mikulovský zpěváček

V sobotu 25. března proběhl v mikulovském kině již 18. ročník pěvecké soutěže MIKULOVSKÝ ZPĚVÁČEK. Tradičně ho pořádá NS Pálava Mikulov ve spolupráci se ZŠ Valtická v Mikulově pod záštitou města Mikulova. Sešly se zde děti z mikulovského regionu, které rády zpívají lidové písničky.

Tentokrát zde své nadání předvedly děti z mikulovských škol a souborů, ale také z Valtic, Drnholce, Novosedel, Hlohovce, Bavor, Dolních Věstonic a Velkých Pavlovic. Novinkou letošního roku bylo rozdělení dětí pouze do dvou kategorií. V první kategorii zpívaly děti od šesti do devíti let jednu píseň s doprovodem muziky. Ve druhé dvě lidové písně – jednu sólově bez doprovodu (à capella), druhou s doprovodem cimbálové muziky.

Dětské zpěváčky posuzovala také letos pětičlenná odborná porota – paní Irena Mrázková, Věra Kunovová a Ivana Pavlů– učitelky ze ZUŠ Mikulov, paní Hana Míčková – zástupkyně ředitele ZŠ Valtická a pan Jiří Vrbka–ředitel ZUŠ Mikulov, který byl zároveň předsedou poroty. Velkou oporou v soutěži byla pro děti doprovodná cimbálová muzika Grácia pod vedením Petra Zugárka s primášem Lubomírem Graffem.

Z našeho regionálního kola vybírala porota z každé kategorie dvě děti, které postoupí do oblastního kola. Každá kategorie bude mít svou samostatnou soutěž. Zpěváček Slovácka 2017 dětí 10–15 let proběhne v sobotu 22. dubna 2017 ve Veselí nad Moravou a soutěž dětí do 10 let proběhne v neděli 11. června 2017 ve Vlčnově.

Z první kategorie vybrala porota na postup do Vlčnova Alžbětu Kapustovou z Mikulova a Dorotku Huškovou z Drnholce. Do Veselí nad Moravou pojede Anna Drobiličová z Hlohovce a Nela Suchomelová z Mikulova.

Porotci také vybírali zpěváčky, kteří pojedou 3. června 2017 na pěveckou soutěž do Tvrdonic v rámci slavností „Podluží v písni a tanci“. Jsou to také Anna Drobiličová a Nela Suchomelová a ještě Václav Krška z Drnholce.

Všem zúčastněným zpěváčkům děkujeme za účast a postupujícím přejeme v dalších kolech hodně štěstí.

CELKOVÉ VÝSLEDKY

1. katagorie

1. místo

Dorotka Hušková z Drnholce

Alžběta Kapustová z Mikulova

2. místo

Karolína Režňáková z Valtic

Alžběta Hřebačková z Hlohovce

3. místo

Filip Holzner z Mikulova

Lenka Drobiličová z Hlohovce

2. Kategorie

1. místo

Anna Drobiličová z Hlohovce

Nela Suchomelová z Mikulova

2. místo

Markéta Šťastná z Valtic

Simona Valná z Velkých Pavlovic

3. místo

Tomáš Ledvina z Novosedel

Nikola Poredská z Mikulova

Cenu poroty získali Vladan Drobilič, Václav Krška, Alžběta Kapustová a cenu ředitele ZŠ Valtická Mikulov Radka Valná.

Za NS Pálava Mikulov Marie Dostálová

zpěváček foto