Muzejní noc v barokním

Regionální muzeum v Mikulově pořádá v pátek 19. května Muzejní noc v barokním. Bohatý program je připraven jak přímo na zámku, tak v Dietrichsteinské hrobce či synagoze. Vstupy jsou do těchto památek v tento den volné. Zámek bude odevřen od 18 do 24 hodin, synagoga od 17 do 23 hodin a hrobka od 17.30 do 22 hodin.

V Dietrichsteinské hrobce mohou návštěvníci očekávat v 17.30 příchod císaře Leopolda I. s chotí Markétou Marií Španělskou s doprovodem. Od lorety se pak vydají přes Náměstí, kde bude zdravice měšťanům, pěším průvodem zámeckou zahradou na zámek. Samotná Muzejní noc bude na horním nádvoří zámku zahájena v 18 hodin. Zde přivítá císaře s jeho chotí Ferdinand Dietrichstein s chotí Marií Elisabeth Dietrichstein.

Pro všechny návštěvníky je připraven bohatý program, zpřístupněny budou jednotlivé expozice muzea, hrát bude cimbálová muzika Klaret a kapela In VinoMusica, pro malé i velké je připraven fotokoutek s kostýmy. V 21.30 hodin pak budou v zámecké zahradě probíhat noční slavnost ohně na počest příjezdu císaře Leopolda I. A půl hodinu před půlnocí se všichni rozloučí u obřího sudu s bílou paní. Více informací k Muzejní noci najdete na www.rmm.cz.

js

muzejní noc v barokním Mikulov