Hudba na kolech

Letošní festivalový program Festivalu Concentus Moraviae bude obohacen také o akci Hudba na kole, která bude pro hudbymilovné cyklisty připravena v sobotu 17. června na česko-rakouském pomezí.

V Mikulově budou dvě hudební zastávky. Ta první v galerii Konvent, kde bude od 10 hodin do odpoledních hodin znít tradiční jazz v podání Tria Vitazz. „S velkým potěšením interpretují standardní skladby swingu a latinsko-americké hudby v akustickém hávu velkých vzorů, stále s nadšením a strhujícím způsobem,“ přiblížila manažerka projektu Hudba na kole Zdenka Kachlová.

Druhé zastavení bude v Horní synagoze, kde od 10.30 hodin po půlhodinových programech zahrají klasickou hudbu žáci ZUŠ Mikulov.

Všechna hudební vystoupení jsou přístupná zdarma. Kompletní informace k akci Hudba na kole jsou k dispozici na www.hudbanakole.cz.

Cesty s Hudbou na kole povedou Lednicko-valtickým areálem, Mikulovem a také k blízkým a milým dolnorakouským sousedům v přilehlé části Wienviertel. Na jednotlivých zastávkách zazní hudba rozličných stylů a žánrů, od klasiky přes jazz a world music až po lidovou hudbu v podání špičkových českých a rakouských hudebníků.

js

hudbanakole