Sedmé mikulovské pivobraní bylo rekordní

Pivní festival v polovině srpna opět dokázal, že má své pevné místo v kalendářích pivařů i fanoušků rockové hudby.

Dvoudenní pivní jarmark s téměř devadesáti druhy pivních speciálů, bohatý doprovodný program, zóna atrakcí pro děti i mládež, rockový koncert a hlavně přijatelné letní počasí přilákalo do areálu mikulovského amfiteátru téměř šest tisíc lidí, čímž akce překonala svůj rekord z roku 2014.

Letos se Pivobraní vrátilo ke dvoudennímu formátu, což se ukázalo jako krok správným směrem. „Ohlasy na páteční rozjezd věnovaný čistě pivu jsou veskrze kladné, proto bychom pátek rádi zachovali i pro příští ročník,“ sdělila ředitelka festivalu Veronika Žuravlova.

V sobotu už v poledne začaly proudit do areálu nekonečné davy lidí nejenom za pivem, ale také za rockovou muzikou a live show s kuchařem Marcelem Ihnačákem, kterého přišla podpořit i herečka Markéta Hrubešová, propagující svou pivní kuchařku. Zkrátka nepřišly ani děti, které se rády fotily i s novým maskotem festivalu Pivošem. Vrcholem večera hlavně pro pánskou část publika pak bylo vyhlášení Miss mokré tričko Mikulovského pivobraní a vše zakončil velkolepý noční ohňostroj.

Organizátorský tým ovšem neusíná na vavřínech. Naopak, jak sesbírá náměty a připomínky k letošnímu ročníku, začne pracovat na tom příštím. Jak připomíná ředitelka festivalu, není to jen fráze, že se taková akce připravuje doslova rok dopředu. „Jednou z prvních věcí jsou kapely, které je potřeba zamluvit hodně předem. Takže vyhodnotíme letošní rok, poučíme se a makáme dál. Každý ročník chceme něco vylepšit. Takže si zapište do kalendářů náš tradiční termín a na druhý srpnový víkend si neplánujte dovolené. A když už, tak přijeďte 10. a 11. srpna 2018 do Mikulova,“ vyzývá Žuravlova.

Festival se konal za přispění Jihomoravského kraje a partnerství města Mikulova.

js, foto: Mikulovské pivobraní 

MIKULOVSKÉ PIVOBRANÍ 2017