Ozvěny Zlín Film Festivalu nabídnou v Mikulově pestrý program

Mikulovské Ozvěny Zlín Film Festivalu, největšího a nejstarší filmového festivalu pro děti a mládež na světě, jsou tu.

Od 8. do 12. června na vás čeká devatenáct vybraných snímků. 

„Můžete se těšit na snímky od světových autorů, které jinde neuvidíte. Filmy jsou vybrány tak, aby dětem i dospělým přinesly i něco navíc, ať už je to rozšíření obzorů a povědomí o světě nebo rozvoj estetického cítění,“ zve hlavní produkční festivalu Irma Konešová ze společnosti Mikulovská rozvojová.

Připraven je i bohatý doprovodný program nejen pro děti a mládež. Například v sobotu 9. června přivítáme na festivalu vzácného hosta. Od třetí odpolední bude v Galerii Závodný probíhat debata a výtvarný workshop s paní Kateřinou Miler, dcerou slavného animátora Zdeňka Milera, autora oblíbené postavičky Krtečka.

Festivalový Mikulov nabídne i tematické výstavy. V Galerii Konvent proběhne výstava „Hermína Týrlová a její spolupracovníci“, na které si budete moci prohlédnout soubor originálních výtvarných návrhů tvůrců studia animované tvorby ve Zlíně. V Národním domě si budou moci děti vytvořit svůj vlastní film.

Příjemnou třešničkou na dortu bude jistě i možnost navštívit promítání v letním kině v prostorách amfiteátru nebo možnost potkat se s filmovými tvůrci. Více informací a kompletní program naleznete na www.kino.mikulov.cz.

Jitka Sobotková

HipstamaticPhoto 550136817.724140