La Strada – umění radovat se z města 

Festival La Strada 5.–6. července již podruhé oživí mikulovská zákoutí pouličním uměním. Nejde o vyplňování prázdného prostoru líbivými melodiemi a zábavou. Do města se sjedou kvalitní hudebníci a performeři se svými autorskými představeními, začínající i ostřílení tvůrci, pro které je důležitá spontaneita a blízkost publika. La Strada je pro Mikulovské příležitost stát se výletníky ve svém vlastním městě a znovuobjevovat jeho krásy.

Na Náměstí před Národním domem vznikne „venkovní obývák“ a scéna určená hudbě. Střed Náměstí bude patřit divadelním performancím a klauniádám. Dalším festivalovým centrem bude Lormovo náměstí, kde kromě hudebníků budou tvořit studenti výtvarných škol, skicovat mikulovskou architekturu a portréty kolemjdoucích, mladí básníci předvedou exhibici ve slam poetry. Na místě budou také tatérky navrhovat tetování nebo přímo ručně beze strojku tetovat autorské kresby. Relaxovat a posílit duševní rovnováhu mohou návštěvníci festivalu na Lázeňském náměstí u mikve pod vedením lektorky jógy. V oranžérii zámecké zahrady budou divadelníci hrát pohádky pro malé i velké děti. Hudebníci se ale budou pohybovat i volně po Mikulově a můžete se s nimi potkat i na překvapivých místech.

Přijďte se spolu s muzikanty i návštěvníky Mikulova radovat z krásného města. A nezapomeňte – drobné pro umělce do klobouku s sebou!

Kompletní program najdete na místě v tištěné podobě nebo na: www.lastradamikulov.cz. 

Festival připravila společnost Mikulovská rozvojová.

Petr Šesták

lastrada