• zpravodajmikulov.cz
  • Kultura
  • Příznivci nezávislé hudby se sejdou v Mikulově koncem srpna, aby oslavili 20. ročník festivalu Eurotrialog Mikulov

Příznivci nezávislé hudby se sejdou v Mikulově koncem srpna, aby oslavili 20. ročník festivalu Eurotrialog Mikulov

Jediný festivalový koncert zde odehraje trio Bittová/Dusilová/Načeva, dále vystoupí Lydia Lunch z USA či James Harries (GB), Green Milk from the Planet Orange z Japonska a řada českých a slovenských skupin.

20. ročník festivalu Eurotrialog v Mikulově proběhne v pátek 24. a v sobotu 25. srpna v areálu mikulovského amfiteátru. Dvoudenní permanentka do amfiteátru v předprodeji 650 Kč, jednodenní vstupenka 490 Kč. Vstupenky na koncert v mikulovské synagoze stojí 100 Kč.

„Festival nepopulární hudby jako jeden z mála u nás poskytuje prostor hudbě, která se vyhýbá tradičnímu mainstreamu. Příznivcům alternativní a undergroundové scény dává bez žánrových předpojatostí možnost poslechnout si výběr z nezávislé hudební scény – to vše zasazené v kulisách jednoho z nejkrásnějších jihomoravských měst,“ zve pořadatel Romek Hanzlík z A. M. P.

V pátek 24. srpna na amfiteátru vystoupí: Čvachtavý lachtan, Green Milk from the Planet, Orange (Tokio, Japan), Zuby nehty, Už jsme doma + Cermaque, Květy, Tomáš Kočko.

V sobotu 25. srpna zahrají: Kucharski, James Harries (GB), Zesilovači: Fajt-Koudelka, Nauzea, Bittová-Dusilová-Načeva: Spolu, Tornado Lue (SK), Ostřák Mod, Lydia Lunch Big Sexy Noise (USA).

V sobotu v synagoze na Husově ulici vystoupí také HLASkontraBAS: Ridina Ahmedová a Petr Tichý.

Jitka Sobotková

Eurotrialog