Sníh na podzim? MECH vydává nový singl i s klipem

Sníh na podzim? MECH vydává nový singl i s klipem

Po loňském úspěchu písně Oceán přichází kapela MECH po roce s novou písní. Ta se jmenuje Sníh a klip k ní se natáčel v Mikulově a okolí

Pětičlenná hudební skupina MECH z Mikulova, Břeclavi a Vrbice prožila nabité léto nejen na pódiu, ale i v nahrávacím studiu. Že kapela nezahálela, zjistí posluchači již brzy. Výsledkem letní práce je „staronová“ píseň Sníh. Ta vyjde oficiálně i s klipem na svém křestu v Mikulově. „Je to první singl z nově připravovaného EP. Pracovali jsme na ní zhruba dva měsíce. Až ji uslyšíte, ani nás nepoznáte,“ říká s nadšením frontman kapely Vojtěch Hondl.

Důvodem je jiný hudební žánr. Kapela totiž zatím hrála spíše ve folkovém nádechu, Sníh je ale více popový. „Chtěli jsme to zkusit. Rádi experimentujeme a zkoušíme různé věci. Navíc bylo cílem vytvořit něco energického, opak k Oceánu,“ vysvětluje kytarista Jarek Rez. Poselstvím písně je hledání vlastního domova, toho, co je nám nejblíž.

Pro větší umocnění emocí se kapela rozhodla natočit i klip. O jeho režii se postarala mikulovská rodačka Miroslava Flam, která ale už deset let žije v Praze. „Kluky jsem slyšela na pár koncertech a hned se mi zalíbili. Ta jejich přirozenost, radost z hraní a ze života. A to jsem chtěla v klipu zachytit. Jeden jejich prázdninový den. To jsou ty střípky, na které lidé ve stáří vzpomínají,“ říká. Natáčení trvalo dva dny, mezi lokace kromě Mikulova patří například i Pavlov. Přizváni byli i fanoušci jako komparz pro jednu ze scén. Klip také sponzorsky podpořilo místní vinařství Srholec a restaurace Liguori.

https://www.facebook.com/porostmech/

https://www.youtube.com/channel/UCt18vK1jSpwn5MyVwNcQeLA

Tomáš Foltán

Foto: kapela MECH a štáb, Lukáš Pánek

mech