Jak na Nový rok, tak po celý rok (v KPH Mikulov)

 

Hudební cyklus koncertů pořádaný Kruhem přátel hudby Mikulov ve spolupráci s Galerií Závodný se v příštím roce bude konat již po deváté.

První pololetí cyklu by mohlo nést podtitul „Hudební duo v nástrojových proměnách“, neboť na tradičním Novoročním koncertu 1. ledna zahájí sezonu mikulovským občanům dobře známá violoncellistka Markéta Kubínová s klavíristou Františkem Panáčkem, na únorovém koncertu (7. 2.) přivítáme mladého trumpetistu – laureáta slavné rozhlasové soutěže Concertino Praga – Waltera Hofbauera se skvělým klavíristou Martinem Levickým a též třetí koncert 20. března publiku představí dvojici „par excellence“, navíc v netradičním složení. Duo harfa a hoboj tvoří naši přední interpreti, jež snad netřeba představovat – charizmatická harfenistka Kateřina Englichová, která brázdí koncertní pódia napříč celým světem, stejně jako její kolega, výrazná osobnost hobojové hry Vilém Veverka, mj. úspěšný propagátor současných českých autorů, který svou výjimečnou technikou hry a muzikalitou dosahuje hvězdných výsledků. První pololetí cyklu uzavře 2. května koncert vynikajícího polského dua Jakub Bokun – Jakub Kościuszko (klarinet + kytara). Podzimní část zahájíme 10. října, kdy Galerii Závodný rozezvučí vokální soubor s názvem Sociétas Incognitorum, za nímž hledejme průzračný přednes děl renesančních a raně barokních autorů z mikulovských archivů. Můžeme si být jisti, že tento program bude akustickým podmínkám galerie sedět na míru. Poslední koncert 14. listopadu bude zčásti také patřit pěveckému umění, a to v koncertu s podtitulem Zpěv a cimbál v hudbě autorů 20. století. Těšit se můžeme na skladatelku a klavíristku Jarmilu Mazourovou, basbarytonistu Jiřího Miroslava Procházku a duo Cimbalom Dualité Nikol a Petra Spěvákových, jež symbolicky uzavře koncertní „duo sezonu“ 2019.

O jednotlivých koncertech budeme informovat v kulturní rubrice Zpravodaje a též na novém facebookovém profilu Kruhu přátel hudby Mikulov.

Cena zvýhodněného abonmá je 990 Kč, vstupné na jednotlivé koncerty činí 200 Kč. Děti a studenti do 18 let mají na koncerty vstup zdarma a jejich dospělý doprovod, stejně jako důchodci, obdrží slevu 50 %.
Vstupenky lze zakoupit v předprodeji nebo vždy před koncertem v GALERII ZÁVODNÝ. Koncerty se konají vždy od 18 hodin v Galerii Závodný.

Všechny přátele komorní hudby srdečně zve pořadatelské duo Kruh přátel hudby Mikulov a Galerie Závodný. 

KPHGZ 01