Na vinobraní přijede „Meky“ Žbirka a Ewa Farna 

Pořadatelé Pálavského vinobraní odtajňují první jména letošního hudebního programu

„Můžeme prozradit, že Pálavské vinobraní letos navštíví hvězda česko-slovenské popové scény Miro Žbirka a česko-polská zpěvačka Ewa Farna,“ láká na program ředitelka pořádající společnosti Mikulovská rozvojová Petra Eliášová.

Miroslav Žbirka, známý také pod přezdívkou „Meky“, na vinobraní představí písničky ze své nové desky Double Album, kterou natáčel v legendárním londýnském Abbey Road. „Mimo pecky z nového alba se mohou návštěvníci těšit i na staré známé hity,” ujišťuje hlavní produkční Irma Konešová.

Druhou hvězdou je Ewa Farna. Tato zpěvačka je hvězdou nejen v Česku, ale rovněž v Polsku. Zpívá v obou jazycích. Vyhrála Slavíka jako Objev roku, cenu Anděl v kategorii Zpěvačka roku a byla historicky nejmladší porotkyní soutěže Československo má talent i polské X Factor. S vínem ji spojuje především úvodní píseň k oblíbenému seriálu Vinaři „Víno je grunt“. Na Pálavském vinobraní vystoupí v rámci svého koncertního tour.

Program Pálavského vinobraní bude pestrý. Návštěvníci se mohou těšit na cimbálové muziky, folklorní soubory, alternativní scénu i hvězdy českého a slovenského popového nebe. Chybět nebude ani bohatý program pro milovníky vína. Ve Vinařském městečku se představí lokální vinaři, připravuje se soutěž o nejlepší burčák i vzdělávací hra Po stopách vinaře. Jako vždy bude centrum a amfiteátr plný stánků s dobrým jídlem i pitím. Tradičně se dostaví královská družina Václava IV., která v Mikulově postaví své středověké ležení.

Jitka Sobotková

170828 Prezentace Vinobrani