• zpravodajmikulov.cz
  • Kultura
  • Opičky objevující svět. Mikulovské Ozvěny nabídnou téma Objevuj a poznávej Opičky objevující svět. Mikulovské Ozvěny nabídnou téma Objevuj a poznávej Opičky objevující svět. Mikulovské Ozvěny nabídnou téma Objevuj a poznávej 

Opičky objevující svět. Mikulovské Ozvěny nabídnou téma Objevuj a poznávej Opičky objevující svět. Mikulovské Ozvěny nabídnou téma Objevuj a poznávej Opičky objevující svět. Mikulovské Ozvěny nabídnou téma Objevuj a poznávej 

Z dětství do dospělosti. Opičky Zlín film festivalu dospěly a poznávají svět, své poznatky přinesou i do Mikulova.

Mikulovské Ozvěny letos navážou již potřetí svým doprovodným programem na festival ve Zlíně. Ozvěny se budou konat 7.–11. 6., tedy týden po Zlín Film Festivalu. Hlavním tématem letošního 59. ročníku zlínského festivalu je „Objevuj a poznávej“, které organizátoři zvolili na počest stého výročí českého slavného cestovatele a dobrodruha Miroslava Zikmunda.

Dřívější hravé opičky pomalu dospěly a začínají objevovat svět. Nový vizuál Zlín Film Festivalu, největšího mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež, představili organizátoři ve středu 6. 2. ve Zlíně. Součástí vizuálu je tedy i slavný vůz Tatra 87, kterým cestovatelé Zikmund a Hanzelka projeli svět. „Veselé opičky přestaly dovádět a začínají poznávat svět kolem sebe. Po přečtení mnoha cestopisů velkých cestovatelů Zikmunda a Hanzelky jim rodiče koupili vůz Tatra a další potřebné věci pro jejich cestu za poznáním,“ vysvětluje výtvarník Petr Nikl.

Téma poznání organizátoři dělí do tří skupin: PŘÍRODA, LIDÉ A ZEMĚ. Hlavním bodem programu je promítání hraných i animovaných filmů, které nejsou dostupné v běžné produkci. Mimo jiné se mohou návštěvníci těšit na divadelní představení, ale i na řadu doprovodných programů pro děti. Součástí budou i školní projekce nebo beseda s cestovatelem. „Konkrétní program odtajníme koncem dubna,“ říká Kateřina Hučková, PR manažerka společnosti Mikulovská rozvojová.

Jitka Sobotková, foto: archiv ZFF

 5 opičky