Kapela MECH vyjela na své první klubové turné

Mikulovská kapela MECH bude trávit letošní jaro svým prvním klubovým turné. Zahraje i v domovském Mikulově, a to v sobotu 23. 3. v Národním domě na Náměstí. Spolu s ní vystoupí i skupina POMLKY a Save the Emotion, což bude příjemná směsice popu, folku a amerického rocku.

„Ve spolupráci s ostatními kapelami jsme připravili pět klubů, tedy pět koncertů. Pro každou z kapel je to nová zkušenost a první turné vůbec,“ říká Tomáš Foltán, manažer MECHu. Turné má název KB Band Academy Tour a odkazuje na stejnojmenný projekt televize ÓČKO a Komerční banky, jehož součástí všechny tři kapely byly.

Společné turné tří kapel začalo koncertem v Praze, druhou zastávkou bylo Brno. Kromě rodné popové kapely z Mikulova vystoupí na všech zastávkách také berounská rocková kapela Save the Emotion a folk-rocková kapela POMLKY z Hradce Králové. „Je to parádní kombinace tří různých žánrů a tří různých kapel. Každý si přijde na své a zároveň pozná i něco nového,“ vysvětluje Vojtěch Hondl, frontman MECHu.

Dalšími zastávkami turné mimo Mikulov jsou už pouze Hradec Králové a Loděnice u Berouna. Pořadí jednotlivých kapel je vždy jiné. „Domácí hrají vždy jako zlatý hřeb večera.

Koncert proběhne v čase 18.00–22.00 hodin, otevřený vstup půl hodiny před prvním koncertem. Vstupné na koncert je 120 Kč na místě.

Jitka Sobotková

mech koncert

 

Tomáš Foltán

Kapela MECH společně hraje od ledna 2016. V roce 2017 se účastnila soutěže KB Band Academy, kterou natáčelo TV Óčko, soutěž vyhráli. V jejím rámci nahráli a natočili klip ke své písni Oceán. V průběhu loňského léta vystoupili například na brněnském Majálesu, mikulovských Slavnostech města, pražském festivalu Aerodrome nebo v září na Pálavském vinobraní. Složení – Vojtěch Hondl (frontman, zpěv a elektrická kytara), Jarek Rez (elektrická kytara, zpěv a housle), Adam Lysák (baskytara), Martin Petrásek (piáno a doprovodný zpěv) a Lukáš Tesárek (bicí).