Febiofest opět v Mikulově

Po pražské přehlídce zamíří největší český filmový festival opět do regionů. V mikulovském Městském kině nabídne ve dnech 9.–11. dubna školní projekce i pět filmových novinek pro veřejnost.

Na slavnostním zahájení 9. 4. budeme promítat slovenské drama Ostrým nožem mladého režiséra Teodora Kuhna natočené na motivy skutečné události. Jde o příběh otce snažícího se ve zkorumpovaném prostředí bujícím v řadách policie i soudů dovolat spravedlnosti a potrestání neonacistů, kteří ubodali jeho syna. Na zahájení možná téma trochu vážné, nicméně aktuální.

Diváci se dále 10. 4. mohou těšit na dokument Westwood: Punk, Icon, Activist o slavné rebelce, módní návrhářce, výrazné osobnosti, která stála u zrodu punkového hnutí.

Na závěr pak 11. 4. promítáme romantické životopisné drama Brankář, podle skutečného příběhu německého mladíka, který se z vojáka bojujícího na straně třetí říše a uvězněného v zajateckém táboře stal, navzdory počátečnímu odsouzení ze strany fanoušků i spoluhráčů, fotbalovou legendou a hvězdou Manchesteru.

Novinkou letošního Febiofestu v Mikulově jsou dvě odpolední projekce filmů pro děti i celou rodinu. Ve středu 10. 4. to bude japonský animák od hvězdného režiséra Mamoru Hosody Mirai, dívka z budoucnosti a 11. 4. film z africké savany Mia a bílý lev.

Všechny projekce Febiofestu jsou za jednotnou cenu 99 Kč.

Petr Šesták

1 ff2019 banner 620x200 MIKULOV