Velikonoční Mikulov pobaví i naučí

Během pětidenních oslav jara mohou občané Mikulova zažít Velikonoce mnoha způsoby. Letos tento svátek připadá na 18.–22. dubna.

„Ve čtvrtek se lidé mohou těšit na výtvarné workshopy v městské knihovně, kde si mohou ozdobit vajíčka různými metodami. Ti nejmenší si mohou najít své velikonoční vajíčko společně s rodiči na Kozím hrádku. Na Náměstí bude po celý víkend připraven velikonoční jarmark za doprovodu folkových kapel a cimbálových muzik, vystoupí například cimbálová muzika Kasanica, Tomáš Kočko & orchestr nebo místní cimbálové trio Cimbalband, které je součástí akustického turné Davida Kollera,“ říká Petra Eliášová, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová, která velikonoční akci pořádá.

Během soboty a neděle zahrají divadelní představení pro malé i velké žonglovací duo Bratři v tricku a divadelní soubor Divadlo Dokola. Kromě toho budou po oba dny pro děti připraveny velikonoční dílničky v Národním domě. Součástí prodlouženého víkendu jsou i otevřené památky. Zámek bude hostit speciální tematickou výstavu s názvem Kraslice pěti generací.

Milovníci gastronomie se mohou těšit na speciální velikonoční menu ve vybraných restauracích a hotelích. Ve čtvrtek se bude například v pivnici U Devatero řemesel čepovat zelené pivo, v průběhu víkendu budou připraveni také vinaři, kteří lidem nabídnou velikonoční ochutnávku vín.

Kateřina Hučková

Mikulov Velikonoční Mikulov