Kinematovlak bude slavnostně startovat v Mikulově

Pestrobarevný Kinematovlak vyráží letos už po šestnácté v řadě na svoji tradiční pouť po českých městech. Od 14. až do 15. května 2019 budou v oblíbeném „kině na kolejích“ promítány dětské pohádky na vlakové stanici v Mikulově. Akce je součástí 59. ročníku Zlín Film Festivalu, který bude od 7. do 11. 6. v Mikulově mít své ozvěny.

„Start Kinematovlaku je tradičním symbolem pro veřejnost, že se Zlín Film Festival nezadržitelně blíží,“ přibližuje výkonná ředitelka festivalu Jarmila Záhorová a dodává, že po čase svou jízdu kinematovlak nezačíná ve Zlíně, ale v Mikulově. „Zde také festival začátkem června ukončíme Mikulovskými ozvěnami Zlín Film Festivalu,“ doplnila Záhorová.

Svoji trasu vlak odstartuje 14. května a z Mikulova poputuje dále do Znojma, rakouského Retzu, Kolína, Kutné Hory, Mladé Boleslavi, Nymburku nebo třeba Brandýsa nad Labem. Svoji cestu skončí pohádkový vlak ve Zlíně v době konání filmového festivalu.

V každém z uvedených měst Kinematovlak promítá především na hlavním vlakovém nádraží vždy od 9 hodin. Dopolední projekce po 30 minutách jsou určeny především dětem z mateřských škol a prvních stupňů základních škol dle předchozí rezervace. Odpoledne jsou věnována široké veřejnosti. Děti se mohou těšit na spoustu známých večerníčků z produkce České televize a dalších známých pohádek.

Kromě hlavní součástivlaku, kinovozu upraveného do podoby kinosálu, nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a historický vagon s edukativním charakterem. V něm návštěvníci uvidí, jak to kdysi na železnici vypadalo a nahlédnou také do historie měst, kterými Kinematovlak projíždí.

Harmonogram jízdy vlaku, časy promítání a další informace jsou k dispozici na www.mikulov.cz.

Kateřina Hučková

Kinematovlak A3 trasa nahled page 0001 1