Festival La Strada potřetí 

Festival La Strada potřetí 

Festival La Strada 5.–6. července 2019 již potřetí oživí malebná mikulovská zákoutí pouličním uměním. Do města se sjedou skvělí hudebníci, divadelníci a performeři se svými autorskými představeními, začínající i ostřílení tvůrci, pro které je důležitá spontaneita a blízkost publika.

Hudební dramaturgie bude letos rozkročena od šamanských bubnů či klasické kytary přes swing, jazz, blues, indie až po elektronický rock. Hlavní hudební scénou bude opět podloubí bývalého Národního domu, kde po roce opět vytvoříme „venkovní obývák“ s kavárnou. Komornější koncerty a vystoupení budou probíhat také na Lormově náměstí před Galerií Závodný, v galerii Konvent nebo v nově upravené zahrádce před vchodem do kostela Sv. Václava.

Prostor Náměstí před radnicí bude patřit autorským pantomimickým a klaunským performancím. Vystoupí Robo Erectus se spektáklem Sugar a bič, s novým představením dorazí také dvojice performerů Koťátko zkázy, které loni oslnilo výstupem plným popkulturních odkazů, především na hollywoodské filmy. Divadelní sekci doplní již tradičně soubor Divadlo Pohádka, který bude hrát představení pro děti v oranžerii zámecké zahrady. Vedle divadla a pantomimy dojde také na ekvilibristiku mluveného slova v podobě pouliční slam poetry exhibice.

Před Galerií Závodný bude sídlit výtvarná scéna festivalu. Tatérka Dena se vám vepíše pod kůži ručním tetováním, může vám ale vytvořit pouze smývatelný návrh „nanečisto“. Ve výtvarném workshopu Kreativní laboratoře si budou děti i dospělí moct vyrobit vlastní razítko, a ne z brambory.

Bohatý festivalový program určený pro celou rodinu, pro místní i přespolní, je volně přístupný. Dobrovolné příspěvky putují umělcům přímo do klobouku, nezapomeňte tedy doma rozbít prasátko a ocenit jejich výkony!

Více info a kompletní program najdete na www.lastradamikulov.cz.

Petr Šesták

la strada 2019 1